Duitse PR-regen voor HPC

Ook dit jaar is HPC Heemstede met een flinke ploeg wedstrijdzwemmers in het Pinksterweekend afgereisd naar Hagen in Duitsland om daar mee te doen aan de 24e editie van de Internationale Sprint Cup in het prachtige 50-meter buitenbad. Het is een groot toernooi met in totaal 545 deelnemers die samen goed zijn voor 2878 starts in twee dagen. De 9-jarige Sarah Bos was de eerste HPC-zwemster die in actie kwam en zette gelijk de toon door 16 seconden van haar beste tijd af te halen op de 50-meter vlinderslag! Wat een begin! Evenals in Nederland was het behoorlijk stormachtig en voelde het best koud aan om slechts in een badpak of zwembroek op het startblok te staan.

Maar de HPC-ers lieten zich niet van de wijs brengen en zwommen het een na het andere persoonlijke record! Justin van Walliga zwom 23 seconden sneller dan ooit op de 100 meter vlinderslag en Deborah Hartman 18 seconden op de 200 meter rugslag. Jente Greuter zwom op al haar vijf afstanden mooie persoonlijke records maar er was er maar één die werd gekroond tot de Koning van de PR’s en dat was de 8- jarige Friso Elenga. Op de 100 meter vrije slag zwom hij 39 seconden sneller dan ooit! Van de in totaal 185 starts van HPC werden er 88 races afgesloten met een persoonlijk record en dat is echt heel veel! Na een gezellige overnachting in een sporthal waarbij het nog lang onrustig bleef, brak een zonovergoten tweede dag aan. Een van de hoogtepunten op zondagmiddag is de loodzware 200 meter vlinderslag waar Siebe de Vries, Fien van Munster en Twan de Vries met veel enthousiasme en vooral diep respect naar de finish werden geschreeuwd waarna ze alle drie met een medaille werden beloond voor deze bijna bovenaardse inspanning. In totaal mocht de ploeg 36 medailles mee naar huis nemen waarvan 12x goud, 9x zilver en 15x brons. Coach Denise van der Linden was Goud waard voor het hele team en stond te stralen aan de badrand. “Ik heb vooral genoten van HPC als vereniging waar jong en oud voor elkaar zorgt en niet alleen met elkaar lacht en de successen deelt, maar zeker ook elkaar steunt als het even niet zo lekker loopt. Samen zijn wij altijd weer één en dát is pas Goud waard!”