HPC HEEMSTEDE GOED OP STOOM IN ZWEMCOMPETITIE

Het regende op zondag 3 november in Hilversum. Niet alleen buiten, maar ook binnen. Medailles welteverstaan. En persoonlijke records. De wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie prima zaken gedaan.

In totaal 39 zwemmers van HPC traden aan in zwembad De Lieberg in Hilversum. Als eerste stonden er estafettes op het programma. Bijna 5 seconden werd er sneller gezwommen tijdens de 4×100 meter vrije slag door Ben Foreman, Jake Foreman, Justus Mulder en Justin van Wallinga. Dit leverde een mooie 3e plaats op. Tijdens de 200 meter vrije slag dames zwom Radna Mulder sterk, wat haar een 2e plek opleverde en Jeroen Braspenning zwom op diezelfde afstand bij de heren naar de 3e plek. Ook Deborah Hartman, Luisa García Montoya en Siebe de Vries zwommen op dezelfde afstand meerdere seconden van hun PR af.

Daniel en Julia Fröhlich zwommen voor het eerst de 50 meter vrije slag en zetten met 36.21 en 45.26 mooie tijden neer. Lucas Haitsma zwom 6 seconden van zijn PR af en Xam van der Peijl en Lianne Vinken wisten ruim een seconde van hun oude tijd af te halen. Voor Swen de Vries en Alex Kossen  leverde hun tijd op het sprintnummer zelfs goud en zilver op. Swen finishte in een mooie 32.37 en Alex tikte aan na 35.06 seconde. Dit smaakte voor beide zwemmers naar meer en op de 200 meter wisselsag pakten ze beiden weer het goud en zilver. Even later zwommen ook Lena Haitsma (53.56) en Sarah Bos (54.93) naar eremetaal op de 50 meter schoolslag. Ze werden tweede en derde op deze afstand.

Voor de jongste zwemmers stond er 25 meter vrije slag op het programma. Elodie Lekkerkerker verbeterde haar tijd op deze afstand met 2 seconden en Axel Biesbrouck zwom er zelfs 5 seconden vanaf. Op de 100 meter vrije slag viel verder de prestatie van Elisa Boogaard op. Ze verbeterde haar persoonlijke record met liefst 14 seconden.

Als afsluiter zwommen Laurens Oomkens, Jens van der Sman, Jeroen Braspenning en Siebe de Vries nog een mooie estafette met 4×50 meter vrije slag waarmee ze op de 2e plek eindigden.

Alle zwemmers hebben enorm hun best gedaan en trainers Greet en Denise zijn tevreden over de inzet en het resultaat van het team. Op naar de volgende ronde van de competitie!