Goud voor Sarah Bos tijdens Minioren-Junioren Circuit

De KNZB organiseert elk seizoen het Minioren-Junioren Circuit voor jonge wedstrijdzwemmer. Hiermee willen zij de zwemmers stimuleren om alle afstanden te leren zwemmen van zowel de technisch wat “makkelijker”nummers als de 100 meter vrije slag, als ook de “zwaardere”nummers als de 100 meter vlinderslag. In een aantal wedstrijden gedurende het seizoen komen alle slagen voor alle kinderen aan bod, uiteraard passend binnen hun leeftijdscategorie.

Onlangs vond het tweede deel van dit circuit plaats in het Boerhaavebad in Haarlem. HPC Heemstede was met een flinke ploeg van 19 zwemmers tussen de 7 en 13 jaar aanwezig en iedereen had er zin in.

De 9-jarige Sarah Bos ging goed van start door eerste te worden op zowel de 100 meter rugcrawl als op de 100 meter vrije slag in twee mooie persoonlijke records. Ook de zogeheten ‘challenge’ van 10 meter vlinderslag benen onderwater voerde ze goed uit. Dit resulteerde in een gouden medaille in haar leeftijdsklassement.

De 12-jarige Swen de Vries werd 5e op de 200 meter vrije slag, 3e op de 100 meter schoolslag en ook hij voerde zijn ‘challenge’ van 15 meter vlinderslag benen onder water perfect uit. Hij verdiende brons in zijn leeftijdsklassement met deze prestatie.

De overige HPC’ers die in de prijzen vielen waren Linde de Vries, Max Bos, Marwe Vashoeey, Eline van Velthoven, Syb de Vries, Wieger Spijksma en Kayleigh Kalshoven. Voor Kayleigh en Livi Vreeburg was dit bovendien hun allereerste wedstrijd en de meiden vonden het geweldig om in een wedstrijd te kunnen laten zien waar ze tijdens de trainingen de laatste tijd zo hard op geoefend hebben.

Coach Greet van der Woord was dik tevreden over haar ploeg. Er zijn door het hele team bijna alleen maar persoonlijke records gezwommen en iedereen moedigde elkaar vol enthousiasme aan. Leuk om te zien hoe dit jonge team zich ontwikkelt. Op naar de volgende ronde van het Minioren-Junioren Circuit!