HPC Heemstede kan weer buiten zwemmen

Allemaal blije gezichten in het buitenzwembad De Vosse in Hillegom op zaterdag 8 mei. Sinds lange tijd kunnen de zwemmers van HPC Heemstede eindelijk weer het water in.

Door de lockdown is het eigen vertrouwde zwembad Groenendaal al sinds december gesloten voor de zwemvereniging. Ondanks online trainingen en landtrainingen buiten op het grasveld, missen alle zwemmers toch het echte trainen, in het water waar een zwemmer hoort.

Gelukkig is het buitenzwembad in Hillegom nu open en kan HPC daar terecht met allevier de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, triatlon, waterpolo en voor de allerkleinsten waterplezier. Nog niet alle gemiste uren kunnen hiermee worden gedekt maar het begin is er weer.

Na afloop van de training komen de kinderen met een grote glimlach op hun gezicht en klappertandend het water uit: “Eindelijk weer kunnen zwemmen!” klinkt het.

Niet alleen de wedstrijdzwemmers en kinderen van waterplezier trotseren de koude wind, ook de triatleten zijn erg blij om weer hun sport te kunnen beoefenen: ‘Het voelt als thuiskomen, al is het bij de buren’. HPC is erg blij met de samenwerking met De Vosse waardoor het mogelijk is de zwemmers weer te kunnen laten trainen in water.