Groot succes voor zwemmers in Hagen

 

Heemstede/Hagen – Ook dit jaar is zwemvereniging HPC Heemstede in het Pinksterweekend met 29 enthousiaste wedstrijdzwemmers afgereisd naar Hagen in Duitsland om daar mee te doen aan de 27ste editie van de Internationale Sprint Cup.

Om op zaterdagochtend op tijd te zijn voor de wedstrijd, vertrok de bus ’s morgens om 5:15 uur vanuit Heemstede richting Hagen. Aangezien de wedstrijd in een buitenbad gehouden werd, waren er onder de HPC’ers toch wat zorgen over de verwachte weersomstandigheden. Gelukkig bleef de verwachte regen en onweer op zaterdag uit en hebben de HPC’ers kunnen genieten van een lekker zonnetje aan de badrand. De sfeer zat er ook dit jaar weer goed in bij de zwemmers en begeleiders van HPC. Terwijl er hard gezwommen werd, werd er op de kant zo hard aangemoedigd dat verschillende HPC’ers al snel hun stem kwijt waren. Dat de sfeer er goed in zat, was ook wel te merken aan het feit dat er zelfs achter het startblok, terwijl er gewacht werd op de start, nog gedanst werd op de muziek.

Na een lange dag aan de badrand dachten de HPC’ers om 19:30 uur eindelijk naar de sporthal te gaan waar traditioneel overnacht wordt. Maar niks bleek minder waar te zijn; de grote bus waarmee HPC naar Hagen was afgereisd, kon door auto’s in de krappe bochten rond het drukke zwembad niet weg. Na wachten op de eigenaren van de voertuigen konden ze de weg naar de sporthal vervolgen. In de sporthal was er voor de HPC’ers na het eten de tijd om lekker wat voor zichzelf te doen, en de avond werd zoals ieder jaar afgesloten met een gezellig potje Weerwolven.

Zondagochtend ging de wekker weer vroeg om na een korte nacht weer op tijd aan de start te staan.  Op zondagmiddag stond zoals ieder jaar de loodzware 200 meter vlinderslag op het programma. Dit jaar was er één HPC’er die zich, onder luid gejuich van de overige zwemmers, aan deze afstand heeft gewaagd. Ook op zondag waren de weersvoorspellingen het gesprek van de dag. Uiteindelijk bleken de weersvoorspellingen helaas dan toch uit te komen. Rond 16:30 uur kwamen de langverwachte regen- en onweersbuien, waardoor de laatste afstanden van de wedstrijd afgelast moesten worden. Hierdoor zijn de HPC’ers eerder dan voorspelt teruggekeerd richting Heemstede, met onderweg de traditionele tussenstop bij de McDonalds.

Ondanks de ingekorte wedstrijd mogen de HPC’ers uiterst tevreden zijn over hun prestaties. Van de 85 starts zijn er 42 geëindigd in een persoonlijk record. Het grootste persoonlijk record is behaald op de 200 meter borstcrawl, waar het een van de HPC’ers gelukt is om 21 seconden sneller te zwemmen. In totaal zijn er door de HPC’ers 31 medailles gewonnen, waarvan 10x goud, 13x zilver en 8x brons, wat HPC een 5e plaats in het medailleklassement heeft opgeleverd.

De organisatie en de HPC’ers kijken dan ook alweer uit naar Pinksteren 2025!